Kuka olen?

Riikka Aminoff ja Longtail

Riikka Longtail

Longtail on yhden naisen unelma – oma yritys, jossa autetaan toisia yrityksiä näkymään ja kuulumaan sekä missä luodaan toivoa digitaalisen markkinoinnin saralla. 

Longtailin takana olen minä, Riikka Aminoff, äiti, vaimo, filosofian maisteri, liiketalouden tradenomi ja crossfitaaja. Opiskelen jatkuvasti uusia asioita. Inspiroidun helposti. Olen se, joka juo päivän aikana paljon kahvia ja hoitaa hommat. 

Olen tehnyt varhaisen työurani museoalalla. Minusta piti tulla historiaa Helsingin yliopistolla lukiessani naispuolinen Indiana Jones. Minun piti etsiä aarteita. Vähän tiesinkään, että päädyin etsimään aarteita digitaalisten verkkojen syvyyksistä ja päätin sittemmin tehdä siitä työni. Nyt siis etsin työkseni yritysten verkkosivuista kehitettävää ja myyntiä edistäviä sisältöjä sekä luon niitä. 

Painoin markkinointihommia, kun sosiaalinen media oli vasta tulossa isoon rooliin. Hakukoneoptimointi oli vain pilke jossain tulevaisuudessa. Voin sanoa, että tällä matkalla on tapahtunut paljon. On vaikea ennakoida, mitä tulevaisuus tuo, mutta aion pysyä nopeatempoisessa vauhdissa. 

Longtail-nimi tulee hakukoneoptimointitermistä “long tail”, eli pitkähäntä. Long tail-hakusanat ovat tärkeitä hakusanaoptimoinnissa ja ne tuovat lisäarvoa. Mikä siis olisikaan parempi nimi tälle yritykselle?

Haluan, että Longtail voi auttaa jokaista yritystä näkymään haastavassa digitaalisessa maailmassa tavalla, jolla se haluaa tulla nähdyksi. Tarvitsetko apua digimarkkinoinnissasi? Katso Palvelut-sivulta tiedot, missä kaikessa voin auttaa.  

Koulutus:

Filosofian maisteri, Helsingin yliopisto 2008 

Pääaine: yleinen historia

Liiketalouden tradenomi, Haaga-Helian amk 2019

Suuntautumisopinnot: markkinointi ja viestintä

Oma blogi: 

Paleoemo.com – Paleoelämää modernin luolamutsin seurassa